suria.karim.1@facebook.com

CINCALOK CINTA PEKASAM

Friday, 18 October 2013

TRIP TO CENANG, LANGKAWI

^ASSALAMUALAIKUM^

Sebenarnya dah lama x g bercuti.
Last tu pon tahun lepas ke Penang.
Dalam hati saya tetap bersyukur coz dapat bawa anak-anak berjalan.
Bukan apa, bila kita dah penat bekerja, anak-anak dok terperap kat rumah.
Apa salahnya kita peruntukkan beberapa hari untuk menikmati hidup ini dengan anak-anak.
Boleh makngah & tok yang mengasuh kakak & adik berehat sehari dua.
Nak ke Hatyai @ Langkawi.
Pilihan saya adalah Langkawi coz boleh makan coklat & rehat-rehat.

So, kitorang ke Pantai Cenang, Langkawi?
Saya suka sebab boleh beli coklat.
Pergi jumaat petang, sabtu dan ahad balik.
Sebenarnya x cukup tapi xpe.
Nextime spend masa lebih sikit dalam seminggu ker tapi nak bawak family Melaka sekali.
Baru havoc sikit.

Harga ferry seorang : RM18.00 sehala.

Jom layaz gambau.

Hari 1.

Mula-mula sampai.

I like it.

Tempat penginapan kami.

Tempat tidur kitorang.
Chalet kitorang.
RM130.00 semalam.
Pastu malam ke-2 kitorang pindah g chalet belakang.
Murah ciket RM90.00 1malam.
Untuk family pakej.


Kuar bilik terus ke pantai.
Syok ooo...

 Malam kitorang makan di kedai alia.
Seriusly memang kureng sodap.
Ikan bakau dia tawau giler.
N sotong goreng tepung x ranggup.
Sedap lagi kat kuala perlis.
Mahai plak tu, malam tu jer kene RM70.00+++

Hari 2.
 Motel kitorang ada sediakan bekpes okey.






 Im jibriel.
De pe hal... haha.



 Kakak kalu tangkap gambau memang suke pelok adik cam tu.
Macam nak tercekik jer rasa.





 Terus terang seluau memang clas la cam hawai.
Tapi adik memang ada penakot sikit ngan air laut.
Dia cam seriau ngan ombak tu.
X berani juz dok kat citu kuis-kuis pasir ngan kaki montok tu jer.

Dulu & sekarang sama jer.

 Si kakak jangan cakap ler.
Kemain melompat lagi dapat main air.


Sangat like.

Saya x tau apa yang diborakkan.
Mulut kemain terjuih lagi.





Si kakak sangat suka cubit saya macam geram.

Okey fine... kakak tangkap gambau sendiri ok.

Ni kereta sewa kitorang.
1 hari RM50.00. Sewa 2 hari.
Tapi nengok tayar dia.

Us.





Bila dah letih.
Gini ler gayanya.
2 beradik ni sepesen jer tido.



Fav saya.

Ni bila nak exit.
Dia memang dah siapkan.
Ada duit bayau jer... sekeping RM25.00hengget.
Kemain mahai lagi.

Sama gak benda alah nie.
RM25.00 hengget.
Bila keluar tau-tau dah siap.
Beli ler untuk kenangan ken...

I like.

Okey.
Si kakak akan buat apa yang dia nampak okey.
Dia kata adik YEK(berak) ummi.
So dia tulung tengok KAN...
Kemudian... dia cium tangan dia... pastu sambil cium tangan dia kata YEk adik busuk.
Hahah macam kak nam.

Nyambil-nyambil saya belajau ikat tokcang..
Kira berjaya kan.
Kemas x?

Okey tu pieace kakak.
Dan yang tu Piece adik... ada paham ka?

Erm si kakak memang banyak lemak okey.
Siapa yang adik sekarang nie.
Dia asyik nak berdokong jer.
Si adik sangat okey.
Pening sangat dia sorang.



Muhammad Jibriel Iman.
Orangnya sangat behave.
Mudah dibawa kemana saja.
Makan pon senang.
Tapi kalu lebih makan jap g terus muntah lewo.
Selalunya dia akan pegang peha ayam tu, tapi kali nie dia amik pastu dia siat-siatkan daging dan terus suap sendiri.
Dan sungguh... dia bukan tido.
Tapi sedang menikmati keenakan ayam tersebut dengan kusyuknya.
Okey kiri kanan tangan ada okey...

Kakok memang suka tang drumstick tuuu.
Tu memang pesen dia makan.
Bukan tayang peha ayam tu okey tapi memang itu caranya.
Macam dia makan tapi sambil buat iklan... haha.
Saya terkejut gak memula tu tapi bila saya tanya dia buat xdengau.
Kemudian saya diamkan dan memang... dia makan sambil pegang ayam gitu.
Macam-macam ler anak-anak saya.

Dari kami.
Tahun depan nak datang lagi.
X jemu.



P/S : Ada seorang makcik I tu dia tanya pada makcik Z... Tahun nie saya nak balas dendam nak p paris italy london. So tahun ni makcik Z nak p mana? Makcik Z pon jawab... ke lobang kubur agaknya...
Baru kene buku ngan ruas. Haha kesiannya kamu makcik I dengan jawapan makcik Z tu... 



3 comments:

SAFIYYA QAISARRA said...

sis bestnyer pergi langkawi..baru plan nak pergi bulan depan..

AMANI JIBRIEL said...

Mai la... best tu kt cenang... bawak duit bebyak eh... haha.

AMANI JIBRIEL said...

Mai le... cenang syok tu... dialukan... rojer la nti...