suria.karim.1@facebook.com

CINCALOK CINTA PEKASAM

Wednesday, 29 July 2015

BELI SENDIRI RAILING ALUMINIUM LANGSIR

^ASSALAMMUALAIKUM^

Umah aku cuma ada nite curtain jer.
Aku decide xnk guna day curtain.
Sebab nk jimat katanya.
Tapi bila da siap tp x der day curtain aku rasa macam komeng jer.
Macam kosong jer sebab org luar boleh nampak org dalam bila tengah bergolek2...
Jadi ngko suke x suke mmg kene usha beb beli atau tempah...
Makanya kene ler ke nagoya lagi sekali adoi ai.

Aku plan nak pasang tinted tp dah jiran aku pasang so aku pon jd malas...
Nanti org x nampak langsir cantik yg baru... sbb kalu tinted mmg x nampak ape dr luar.
So gogi gogi.

Tempah langsir lagi 1 hal, nie nk pasang railing pon 1 hal.
Aku dah pasang rod kayu tue, so yg day punya xkan nk pasang kayu plak kan.
Ish banyak nk pakai duit, aku pon serbey ler yang railing aluminium tu.
Serv tenet kalu upah org harga mahal tau.
Kalu x silap diorg amik RM5.00-RM8.00 sekaki...

Jadi nak jimat aku pon g ler kedai hardware...
Xpernah umo hidup aku masuk kedai hardware beb.

Mula2 masuk aku jumpa ler kaunter depan, aku tanya ada minah sorg nie.
Mak ai kemain berlagak doh aku tanya dia.

Puan Sri : Dik, nak tanya railing aluminium utk langsir sekaki berapa?
Minah senget : Sekaki seringgit... nak bape kaki?
Puan Sri : Muke terkejut aku(macam murah)...Seringgit tue cam ner termasuk aksesori ker?
Minah senget : (muka belagak) Yer kira lain harga.
Puan Sri : Tu dia siap pasang eksesori ker... sy balik nti terus dril kat dinding yer?
Minah senget : Yang tu kene pasang sendiri kak.
Ko giler ker aku mana geti pasang, aku dah pening dah nie...
Pastu aku tanya ada tak contoh, saya nk tengok...
Ko tau dia suh aku g belakang kedai yg besau giler tu.
Aku pon g ler tetiba aku tengok berhabuk bagai sebab ada org tengan potong kayu ler... tengah angkat simen ler... dengan lori bagai... mcm takot plak.

Aku patah ler balik tanya dia, dik belakang nie ker...
Dengan selambernya dia kata, yela kat belakang la.
Aku dengan hati yg geram aku konon2 berani ler, aku tanya pakcik tu...
Pakcik sy nk tengok contoh railing aluminim tuk langsir yg mana...?
Alhamdulillah dia tunjuk.

Pastu aku g balik kat dia kata nk beli...
Kirakan siap dengan aksesori dia, wah dia pon kata ish sy ada keje nie... uncle mai tolong sat dia nk beli. Ntah dia panggil bapak tokey kot.

Aku pon g ler kat auncle tue dan dia yg banyak tolong aku...
Kira punya kira murah der...
SINGLE RM31.80.00

Kompom aku beli:-
8 kaki (sliding bawah)
6 kaki 2 set(tingkap M/ROOM + bilik mji)
4 kaki.9sliding M/ROOM

Yang best uncle tue ofer nak tolong pasangkan...
Beza giler ngn minah tadi... ader dia suh aku balik pasang sendiri...  sengal binti selenga...
Dah tue bg harga tadi lebih 0.10sen plak tu...
Padahal rege sekaki 0.90 sen jerk...
Gase nak empok ngn simen ajer aku muke dia.
Apaaaa raaaa lu nie.






Misi seterusnya yolah den nak cari day curtain.
Duit duit duit!!!


2 comments:

Wanie Isa said...

kedai kat mana ni sis? saya pun duk tgh cari rail.. :)

AMANI JIBRIEL said...

Wanie... sy beli di behor temak... dekat dengan sebelah mada tu... kedai hardware teras jaya...