suria.karim.1@facebook.com

CINCALOK CINTA PEKASAM

Thursday, 5 December 2013

4 TAHUN BERSAMA

^ASSALAMUALAIKUM^

Alhamdulillah, teringat masa 4tahun dahulu kala.
Pada 4 Disember 2009(Jumaat).
Saat hati berdebar-debar mahu memiliki dan dimiliki.
Saat akad berlangsung di Masjid Air Kangkong eh Kangkung lah.
Dap dup dap dup dap dup...
Syahdu hanya allah yang tahu.
Sekarang ianya sudah berlalu.
Dan hidup bersama melayari kehidupan dengan lebih baik dan sempurna.
Bergaduh, berperang, berlawan jangan dikira.
Dan untungnya sekarang nampak lebih baik.
Sepasang cahaya mata Nur Iman Amani 3tahun 1bulan & Muhammad Jibriel Iman 1tahun 9bulan.

Maka, untuk tahun ke 4 ini.
Hari bekerja diganti dengan permohonan cuti untuk menghabiskan masa berdua.
Tidak kemana hanya ke Alor Setar Mall menonton wayang cerita The Hunger Games.
Gua pun x bape nak paham cite ni tapi layankan ajer ler.
Nak tengok cite Penanggal, x yakin plak pada semangat diri.
Mau malam nanti mengigau plak... huhuhu.

Kemudian shopping barang then makan-makan pastu jam 5petang balik rumah main ngan anak-anak pulak.
Jam 9.00pagi kuar umah konon-konon macam nak g keje ler... "Macam yer".
Nak cengelat dari amani, nanti macam-macam dia tanya nape ummi pakai seluaq jin.
Kemain jauh pulak dari kangar nak ke Alor Setar Mall tu.
Sampai dalam kol 11.15 gitu.
Macam jauh jer... macam lambat jer... huhuhu.

Sampai jer terus g bekpes k-ep-ci.
Elok ler sangat bekpes kol 11.30pagi pagi ken.

Haha cer nengok tipon aca zaman bila... huhu.
Hanya saya jer yang tahu kemana tipon lama tu... tutttttt...!!!
Bagus jugak bila suami pakai tipon x canggih nie.
Untuk ketenteraman isteri tu... huhuhu.

Lepas jer bekpes g nengok wayang kol 12.15tgh.
Layan jer ler.
Nanti nak nengok Hobbit plak...
Pastu terus shopin barang dulu untuk reward 4 tahun nie... sukanya.

Beli T kakak & adik.
Katanya beli untuk raya tahun depan.
Memang sajer amik size besau untuk jibriel.
Ada less selai rege rm20.00 hengget jer disney punyer ler.
Pada saya memang murah.

Pastu beli handbeg untuk makngah yang mengasuh kakak & jibriel.
Pon ada less.
Dari rege rm339.90 ker rm101.97 jer...
Macam tipu jer kan.
So rembat ler untuk makngah yang banyak bantu kitorg jaga anak-anak.

Dah lama x beli T hanging.
So rembat ler selai T body LEVI's. No less.

Sebenarnya dah lama saya nak beli sneakers.
Sebab kalau ada riadah jabatan saya x dapat join sebab sneakers lama dah tercabut tapak.
Dah dekat setahun dah berkubur.
Sehinggalah saya terpaksa buat keputusan untuk memilikinya.
Cer nengok rambang mata tau.

Yang ini saya berkenan tapi sebenarnya ia lebih kepada kasual jek.
Saya nak guna untuk running atau bersukan lasak.
So ini bukan keperluan dan ini adalah napsu.
Maka harus diketepikan.
"Tapi smart ken"

Yang ini memang saya aimed dah lama tapi sayang beribu kali sayang size fazilah jer yang ader... haha.
Size 7 xder yer.
"Apa kaitannya nama fazilah dalam soal nie"hehe

Maka pilihan makcik adalah...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Yer ini pilihan saya.
Kalau sape yang nak cari sneakers g ler ke Alor Setar Mall ada less 20%.
Dari rege rm249.00 dapat rm224.10.
So hurrrrrryyy!!!.

Pastu keluau g tesco mergong pulak.
Makan kat RasaMas.
Pada saya memang sedap la... Ni kali ke2 try kat cini.
Recomended ler.


Bekalan untuk dibawa pulang untuk anak-anak... hehe.


Pada saya, kita memasing ada cara untuk meraikan HARI yang ISTIMEWA.
Lain orang lain caranya.
Pada saya, saya suka yang simple-simple jek.
Tahu x dalam hidup saya hari yang saya x boleh lupa dan akan terus meraikanya ialah...
24 jan=ayah,
26 jun=mak,
12 feb=jibriel,
10, 18,19 nov=aca,amani,along,
4 dis=nikah,
5 julai=adik udin, 19 sep=nas.
X lupa juga mak minah saya.

Boleh dikatakan saya selalu teruja untuk membuat kejutan atau memberikan sesuatu untuk dikenang.
Kerana mereka adalah insan yang sentiasa saya ingat dan pikirkan.


P/S: Selalu berharap saya akan terus kekal jadi isteri pertama dan terakhir kepada aca.




1 comment:

Amanda Suria said...

its been a great time if boleh dating macam ni hari2+shopping kan...SA biasa hujung tahun merewardkan diri sendiri...tp tahun ni macam xd jer...sabo jer la...